VS: 'VN Mensenrechtenraad, stop obsessie tegen Israël'

woensdag 1 maart 2017 |  Redactie Israel Today

De Verenigde Staten hebben op een zitting van de Raad voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties (UNHRC) in Genève Israël verdedigd en de organisatie opgeroepen te stoppen met hun bezetenheid tegenover Israël.

In haar toespraak voor de vergadering zei de plaatsvervangende zaakgelastigde van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken, Erin Barcley, dat de Verenigde Staten nog steeds zeer bezorgd zijn over de voortdurende, onrechtvaardige en onevenwichtige kritiek tegen een democratische staat, Israël.

Voorts zei ze: 'Geen enkel ander land is onderwerp van een volledig agendapunt. Hoe kan dat logischerwijze als prioriteit worden gezien? Juist nu bombardeert de regering-Assad ziekenhuizen in Syrië en dwingt het eigen volk als vluchtelingen naar de omringende landen te vluchten, om aan zijn moordzuchtige heerschappij te ontkomen. Op dit moment wordt in Iran en in Noord-Korea de bevolking de vrije uitvoering van hun religie geweigerd. De obsessie tegen Israël in punt 7 van de agenda is de grootste bedreiging van de geloofwaardigheid van deze Raad. Door deze aanfluiting van deze Raad zijn onze mogelijkheden om iets goeds te doen, beperkt.'

'De Verenigde Staten zullen optreden tegen de pogingen om Israël te delegitimeren, niet alleen in de Raad voor de Mensenrechten, maar overal waar het gebeurt. Als het om mensenrechten gaat, is geen enkel land vrij van controles, maar ook mag geen enkel democratisch land regelmatig ten offer vallen aan onterechte, onevenwichtige en ongegronde verdraaiing van de feiten.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.