Video van de dag: Dansen en vreugde in Jeruzalem

Wednesday, March 01, 2017 |  Dov Eilon

Toen ik gisteren tijdens mijn middagpauze door de binnenstad liep, bevond ik me plotseling in een grote groep dansende en zingende scholieren. Het was een vrolijke afwisseling van de Jeruzalemse werkdag. De dansende jongelui waren scholieren van de Yeshiva Horev. De twaalfde klas viert in deze tijd zijn schooljaarafsluiting. Vanaf nu zijn er tot aan de zomer ‘alleen nog maar’ proefwerken.

Een Yeshiva is een Joodse religieuze school, waar behalve de normale lesstof van een VWO-school ook de Torah en de Talmoed worden bestudeerd. Omdat traditioneel alleen mannen de Torah kunnen bestuderen, gaat het hier om een jongensschool. De relgieuze meisjes leren in een zogenaamde Ulpana-school, die net als de Yeshiva Joodse studie als zwaartepunt heeft.

De leerlingen van de Jeshiva Horev hebben ter gelegenheid van de afsluiting van hun studie ook een video over hun school voorbereid.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.