Negen huizen worden gesloopt in nederzetting Ofra

dinsdag 28 februari 2017 |  Redactie Israel Today
In Ofra is dinsdagochtend de ontruiming begonnen van negen woningen, die werden gebouwd op land dat in Arabisch bezit bleek. Oorspronkelijk zou de ontruiming een maand geleden plaatsvinden, maar de rechtbank had op verzoek toegestemd met uitstel en vastgelegd dat de huizen uiterlijk 8 maart moesten worden ontruimd.

Al voor het begin van de ontruimingsactie hadden agenten de negen huizen omsingeld, om te voorkomen dat jongeren zich erin zouden verschansen.
In een van de huizen en op de daken bevinden zich ongeveer 100 jongeren, om de veiligheidstroepen de ontruimingsactie zo moeilijk mogelijk te maken. Een 17-jarige jongen werd gearresteerd nadat hij politieagenten had aangevallen. De politie ging van huis tot huis en vroeg de jongeren om de huizen vrijwillig te verlaten, anders zouden ze door de politie uit de huizen worden gehaald.

Enkele van de politie-agenten waren al bij de ontruiming van de nederzetting Amona ingezet. Men hoopt dat er deze keer geen gewelddadige confrontaties zullen zijn. Enkele bewoners hadden hun huizen al voortijdig verlaten, ook beloofde men geen geweld tegen de politie te tolereren.
Maar niet iedereen kon instemmen met de ontruiming. Op het moment dat de politie naar het huis kwam en de bewoners vroeg om het huis te verlaten, was het voor enkele bewoners heel zwaar om aan dit verzoek te voldoen. Je voelde je als een misdadiger, zei een van de bewoners. De hele situatie was pure waanzin.

Veel bewoners en jongeren huilden toen de eerste jongeren buiten uit de huizen werden gehaald. Ze werden opgevangen door een lerares, die probeerde hen te kalmeren.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.