Israël reageert snel op vierde raket binnen een maand

maandag 27 februari 2017 |  Redactie Israel Today
In de nacht van zondag op maandag is vanuit de Gazastrook een raket in de richting van zuidelijk Israël afgeschoten. Al na enkele uren reageerde de Israëlische luchtmacht met een reeks aanvallen.

De raket uit Gaza (zie archieffoto, Flash90) ontplofte in het open veld in het district Sha'ar HaNegev, en richtte geen schade aan. De sirenes lieten geen luchtalarm horen, omdat er deze keer geen gevaar bestond voor de bevolking. Later werden resten van de raket gevonden in een veld in de buurt van een kibboets. Het was al de vierde raket die binnen een maand uit de Gazastrook naar Israël werd afgeschoten.

Het duurde enkele uren voordat de Israëlische luchtmacht reageerde op de raketbeschietingen van afgelopen nacht. Volgens berichten uit Gaza werden onder meer een militaire post aangevallen in de buurt van Nuseirat, in het centrum van de Gazastrook. Vier leden van Hamas zouden bij Rafah naar verluidt middelzwaar gewond zijn. Berichten spreken van minstens 15 aanvallen van de Israëlische luchtmacht. Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Gaza riep de bevolking op, de getroffen locaties niet te naderen.

Hamas stelde later Israël verantwoordelijk voor de nieuwe escalatie van de situatie. De Israëlische aanvallen zouden tot doel hebben het Palestijnse verzet en de burgers van de Gazastrook te schaden. Een voortzetting van de Israëlische aanvallen op de stellingen van het verzet zouden onaanvaardbaar zijn

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.