Met de trein naar de Klaagmuur

maandag 27 februari 2017 |  Dov Eilon
De Israëlische Minister van Verkeer wil een snelle treinverbinding vanaf de rand van Jeruzalem naar de Klaagmuur. Honderden miljoenen euro’s moet dat kosten, maar minister Israel Katz heeft het plan al op zijn bureau liggen. Vanaf het Jeruzalem Centraal Busstation moet een snelle verbinding komen.

(Foto's: Tomer Neuberg, Shlomi Cohen/Flash90)

'Volgende halte: Klaagmuur!' Het zou zomaar door de luidsprekers in de sneltrein van Tel Aviv naar Jeruzalem kunnen klinken. De minister van Verkeer, Israel Katz, heeft een voorstel ingediend voor een ondergrondse treinverbinding tussen de Klaagmuur en het ‘Station van de Naties’, tegenover ‘Jeruzalems Centraal Busstation’, aan de rand van de stad.

De kosten van dit project komen neer op een slordige vijfhonderd miljoen euro. Alleen al voor de planning en het onderzoek is een paar miljoen sjekel beschikbaar. In het plan staat, dat er ook nog een halte moet komen op de kruising Jaffastraat/King Georgestraat. Het hele traject komt ondergronds te liggen. Bouwlieden zijn nu al tachtig meter onder de grond bezig met het bouwen van het ‘Station van de Naties’. De trein moet in de toekomst onder de Jaffastraat doorlopen tot aan de nieuwe haltes die vijftig meter onder de grond gebouwd gaan worden.

Dit artikel verschijnt in zijn geheel in het maartnummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.