Oscar kandidaten weigerden onder druk reis naar Israël

zondag 26 februari 2017 |  Redactie Israel Today
Van de 25 belangrijkste kandidaten voor de Oscar van vorig jaar, heeft niemand het aanbod van het Israëlische Ministerie van Toerisme aanvaard, om een luxe vakantie door te brengen in het Heilige Land.

Premier Netanyahu met acteur Keanu Reeves op een evenement in het huis van producer Arnon Milchan, op 6 maart 2014, waaraan Hollywoodsterren en andere sterren deelnamen. (Foto: Avi Ohayon/GPO/Flash90).

Volgens het bedrijf dat deze speciale geschenken aan de Oscar genomineerden verdeelt, was de enige Hollywood-ster die het geschenk gebruikte, Jennifer Lawrence, die het aan haar ouders gaf.
Anderen, zoals de Britse acteur Mark Rylance uit de film 'Bridge of Spies - The Negotiator', sloegen het aanbod zelfs openlijk af.

Nu de Oscars voor 2017 voor de deur staan, hebben pro-Palestijnse groepen tegen AFP gezegd, dat het Israëlische aanbod vanwege hun druk op de Hollywood-sterren werd afgewezen. Het totale geschenkenpakket voor de Hollywood-sterren heeft een waarde van bijna 200.000 Euro. Bij dit luxe pakket zit ook een vlucht eerste klasse en verblijf in vijfsterrenhotels voor twee personen ter waarde van rond de 50.000 Euro.

Pro-Palestijnse activisten hebben Israël beschuldigd de Hollywood sterren met deze dure giften naar Israël te lokken om met hun vakantiefoto's marketing voor het Joodse land te bedrijven. Deze groepen zetten beroemdheden onder druk om ​​Israël te boycotten, zoals in de jaren '80 met Zuid-Afrika werd gedaan.

Onder de groepen die oproepen tot de boycot van Israël, zijn ook liberale Joodse organisaties, zoals 'Joden voor Vrede', die de beroemdheden waarschuwden, dat ze de 'bezetting van Palestina' ondersteunen als ze Israël zouden bezoeken.

Dit was blijkbaar genoeg om alle Oscar genomineerden te weerhouden van een bezoek aan de Joodse Staat, en we zullen snel zien of de druk ook dit jaar tot een boycot van Israël zal leiden.

Het Israëlische Ministerie van Toerisme merkte echter op, dat de 25 kandidaten van vorig jaar inderdaad niet zijn gekomen, maar vele andere sterren vonden het afgelopen jaar wel hun weg naar het Heilige Land en keerden als nieuwe vrienden en ambassadeurs voor Israël terug naar huis.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.