Netanyahu beëindigt vijfdaags bezoek aan Australië

zondag 26 februari 2017 |  Redactie Israel Today
Premier Benjamin Netanyahu heeft zondag zijn vijfdaagse bezoek aan Australië afgesloten met een ontmoeting met de Australische minister van Buitenlandse Zaken, Julie Bishop. Netanyahu beschreef zijn bezoek aan Australië, het eerste ooit van een Israëlische premier, als 'Wonderful'.

(Foto: Haim Zach/GPO).

Tijdens zijn verblijf met zijn vrouw Sarah, ontmoette hij verschillende persoonlijkheden uit de politiek, het bedrijfsleven en de Joodse gemeenschap.
Bij zijn ontmoeting met de Australische premier Malcolm Turnbull was besloten tot versterking van de economische betrekkingen. Ook wordt de samenwerking op het gebied van toerisme uitgebreid.

Ondertekening van de overeenkomsten in aanwezigheid van de Israëlische premier Netanyahu en de Australische premier Turnbull.

Donderdagavond verzamelden duizend pro-Palestijnse demonstranten zich voor het stadhuis van Sydney en protesteerden ertegen, dat Netanyahu als een ster wordt ontvangen en niet wordt vervolgd wegens oorlogsmisdaden.

Voor zijn bezoek aan Australië had Netanyahu aan het begin van vorige week een bezoek gebracht aan Singapore. Ook daar was dit het eerste bezoek van een Israëlische premier aan het land.
Tijdens zijn lange verblijf in het buitenland nam de vice-premier, minister van Toerisme, Yariv Levin, de taken van Netanyahu over.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.