16 dove Palestijnse kinderen geopereerd in Israël

dinsdag 21 februari 2017 |  Redactie Israel Today
In het Jeruzalemse Hadassah Ein Kerem ziekenhuis zijn in de laatste tijd een reeks operaties uitgevoerd, waardoor in totaal 16 dove Palestijnse kinderen voor de eerste keer in hun leven kunnen horen. Dit soort nieuws lees je niet in de grotere media, die liever Israël zwart maken.

De operaties werden uitgevoerd in samenwerking met het Peres Center for Peace, en met speciale toestemming van de Israëlische regering. Bij de kinderen werd een speciaal cochleair implantaat ingebracht, waardoor ze geluiden in hun omgeving 'horen' en zij de wereld van de stilte konden verlaten. Daarna ondergingen ze speciale therapie om hen te helpen aan de drastische verandering in hun leven te wennen. Nu moeten de kinderen, die stom waren, ook leren spreken.

De kinderen waren afkomstig uit de gebieden van de Palestijnse Autoriteit en de Gazastrook. Tien kinderen werden in een periode van enkele maanden geopereerd, de andere zes werden binnen enkele dagen met succes geopereerd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.