Palestijnse soldaat of terrorist?

dinsdag 21 februari 2017 |  Redactie Israel Today Magazine
De internationale pers heeft zeer kritisch gereageerd op Israël na de veroordeling van de soldaat die een gewonde terrorist heeft doodgeschoten. Internationaal waren alle ogen gericht op het proces tegen Elor Azaria. De rechtbank heeft de soldaat begin januari schuldig bevonden aan doodslag.

De meeste media vermeldden echter niet, dat de doodgeschoten Arabier een terrorist was, die zelf eerst gewond was geraakt tijdens zijn poging een Israëlische soldaat neer te steken.

De uitspraak van de rechter zorgde in Israël zelf al voor heftige discussies. Maar de internationale pers nam niet de moeite de complexe rechtszaak waarheidsgetrouw te verslaan. De uitspraak van de rechter bevestigde voor deze media de al eerder voorbarig uitgesproken veroordeling van Azaria.

Het waarschijnlijk meest eenzijdige en bijna kwaadaardige bericht werd gepubliceerd in het overigens als serieus bekendstaande tijdschrift ‘The Economist’. In een van hun twitterberichten stond: ‘Uit een enquête onder de Israëlische bevolking bleek dat 65 procent het doden van de gewonde Palestijnse soldaat steunde.’ Nog daargelaten dat het in werkelijkheid om 45 procent van de Israëli‘s ging, getuigt het begrip ‘Palestijnse soldaat’ ook niet van onpartijdige journalistiek. Je zou je zelfs kunnen afvragen of ‘The Economist’ misschien een direct lijntje heeft met de propaganda-afdeling van Hamas.

Dit artikel verscheen in het februarinummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.