Twee raketten uit Sinaï neergekomen; mogelijk van ISIS

maandag 20 februari 2017 |  Redactie Israel Today
Maandagochtend vroeg zijn vanuit het Sinaï-schiereiland twee raketten afgeschoten op Israël. Ze kwamen neer op open terrein in het district Eshkol, nabij de Egyptische grens en de Gazastrook, en veroorzaakten geen gewonden of schade.

Een deel van de raketten van vandaag (Afbeelding: Politie-woordvoerder).

De voorzitter van het district Eshkol zei, dat de twee raketten ver van bewoonde gebieden waren ontploft, en men de explosies niet had gehoord. Aangenomen wordt dat militanten van ISIS verantwoordelijk zijn voor de beschieting.

Die gebeurde enkele uren nadat de Islamitische Staat in de Sinaï, de lokale tak van ISIS, Israël beschuldigde van het doden van vijf van zijn leden in een aanval met een drone. De Islamitische Staat in de Sinaï heeft in de afgelopen maanden verscheidene aanvallen op Israël uitgevoerd, de meeste gericht op de zuidelijke badplaats Eilat.
Israël werkt in stilte samen met Egypte om de aanwezigheid van ISIS te bestrijden.

Het incident zal geen invloed hebben op het dagelijks leven. Tien dagen geleden werden vanuit de Sinaï vier raketten op de stad Eilat afgevuurd, waarvan er drie werden onderschept door het afweersysteem 'Iron Dome'. Ook daar liet men zich niet beïnvloeden en ging het dagelijks leven verder.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.