De waarheid opgraven – een emmer tegelijk

dinsdag 14 februari 2017 |  Redactie Israel Today
Aan het eind van de jaren negentig, bouwde de islamitische Waqf - de religieuze raad van de Tempelberg - een derde (ondergrondse) moskee onder de Tempelberg, met Israëlisch medeweten. De moskee werd gebouwd op de plaats waar ooit Salomo's paardenstallen zouden hebben gestaan. Meer dan 400 vrachtwagens met aarde en puin van de bodem van de Tempelberg werden verwijderd en gedumpt.

De eerste 60 vrachtwagenladingen puin werden gedumpt op een stortplaats voor organisch afval in de buurt van Al Azariya en hun inhoud ging voor altijd verloren. Bijna 350 andere vrachtwagenladingen werden in de Kidron vallei gedumpt. Deze berg grond werd overgenomen door twee archeologen, prof. Gabriel Barkai en Tzachi Davira. Met de hulp van vrijwilligers begonnen ze het puin te zeven, het 'Temple Mount Sifting Project'. Emmer voor emmer, zonder enige financiële steun van de regeringen van Israël, zwoegde het team onophoudelijk om kleine stukjes van de waarheid uit het puin van de Tempelberg te ontdekken. Ze hebben sindsdien duizenden munten, zegels, potscherven en mozaïektegels uit de tijd van de eerste en de tweede Tempel gevonden.

Deze waardevolle archeologische vondsten bewijzen niet alleen het Joodse verleden, maar bewijzen ook duidelijk de historische nauwkeurigheid van de Bijbel. In onderstaande video ziet u er meer over.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.