Opperrabbijn zegent Netanyahu voor gesprek met Trump

maandag 13 februari 2017 |  Redactie Israel Today
Premier Benjamin Netanyahu is maandag vertrokken voor zijn beslissende eerste ontmoeting met Donald Trump, sinds hij de 45e president van de Verenigde Staten werd. Maar voor zijn vertrek zegende de Sefardische opperrabbijn Yitzchak Yosef hem en bad voor de ontmoeting.

'Moge de Heilige, Gezegend zij Hij, met uw woorden zijn. U bent de vertegenwoordiger van de gehele Joodse natie, en er is geen twijfel over dat God u zal helpen,' zei Josef.

Een dag eerder had Netanyahu een verhitte kabinetsvergadering geleid, waar sommige ministers hem zwaar onder druk zetten om gebruik te maken van de sympathie van president Trump om de tweestatenoplossing en de zogenaamde 'Oslo-akkoorden' te verwerpen.

Netanyahu probeerde de verwachtingen te temperen, en benadrukte dat er zelfs bij een president zoals Trump beperkingen zijn aan wat Israël zou kunnen doen.
Hoewel dit zo is, wacht de premier bij thuiskomst een politieke storm indien na hun gesprek óf Netanyahu óf Trump vasthoudt aan een Palestijnse staat.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.