Kerk van de Broodvermenigvuldiging heringewijd

maandag 13 februari 2017 |  Redactie Israel Today
Twintig maanden nadat de Kerk van de Broodvermenigvuldiging in Tabgha aan het Meer van Galilea door Joodse extremisten in brand werd gestoken, is deze gisteren plechtig weer ingewijd. Twee ruimten van de kerk waren door de aanslag zeer zwaar beschadigd.

De renovaties hebben in totaal acht maanden geduurd. De schade bedroeg omstreeks 1,3 miljoen euro, waarvan de Staat Israël bijna 370.000 euro heeft betaald.
Bij de inwijding waren veel hoogwaardigheidsbekleders van diverse religies aanwezig, waaronder de Keulse kardinaal Rainer Maria Woelki, die de mis leidde, de Duitse ambassadeur Dr. Clemens von Götze, Rabbi Alon Goshen-Goldstein, de sjeik Muafak Tarif en de voorzitter van het district Jordaandal Idan Greenbaum. Ook president Rivlin nam met zijn vrouw deel aan de plechtigheid.

Kerkelijke en politieke leiders. (Foto: Mark Neyman/GPO)

President Reuven Rivlin zei: 'Wij zetten ons in voor vrijheid van godsdienst, omdat wij als volk heel goed weten wat het betekent onder religieuze vervolging te lijden. Wij zetten ons in voor de vrijheid van godsdienst, omdat wij een democratische staat zijn, die ieder het recht geeft volgens zijn religie in God te geloven. Toen ik hier voor de laatste keer was, stonden we hier samen en zagen de verbrande muren en de verschrikkelijke graffiti. Vandaag sta ik hier weer en ik zie de renovatie van deze historische en heilige plaats. Ik wil iedereen bedanken die hard heeft gewerkt voor de wederopbouw van deze plaats, en ik wil ook zeggen dat haat niet kan winnen.'

De kerk na de brandstichting, en twee van de daders (Foto: Basel Awidat/Flash90).

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.