'Operatie Menselijke Warmte': Warme jassen voor Syrië

maandag 13 februari 2017 |  Redactie Israel Today
De verwoestende burgeroorlog in Syrië gaat nu al zijn zevende jaar in, en de strenge winter maakt de situatie voor miljoenen Syriërs nog ondraaglijker. Groepen Israëli's proberen over de grens te helpen, zonder problemen te krijgen met de buurstaat, die de Joodse Staat als vijand beschouwt.

Ongeacht de vijandschap neemt een aantal Israëli's vastberaden deel aan particuliere hulpmissies, als aanvulling op de medische zorg die de regering en het Israëlische leger bieden aan die Syriërs die de grens kunnen bereiken. Deze inspanningen bewijzen weer de ware aard van Israël, zelfs tegenover zijn gezworen vijanden.

Een van die missies is het verzamelen van bergen winterkleding en spullen om de Syriërs te helpen de koudeperiode te doorstaan. Uit de kleding en de andere spullen worden alle labels met Hebreeuwse letters verwijderd, om de ontvangers niet in problemen te brengen.

De hulpmissie, die de naam 'Operatie Menselijke Warmte' kreeg, wordt uitgevoerd door drie lokale groepen - Hanoar Ha'oved Wehalomed (Werkende en Studerende Jeugd), Dror Israel en de Combat Genocide Association.
Tot op heden zijn meer dan 3000 dozen met jassen, handschoenen, laarzen, slaapzakken en andere in de winter benodigde spullen ingezameld en in stilte Syrië binnengebracht voor distributie. De operatie draait al enkele jaren. Deze video is drie jaar geleden gemaakt:

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.