Salvo op Eilat: Iron Dome onderschept 3 raketten

donderdag 9 februari 2017 |  Dov Eilon
In Israëls zuidelijke badplaats Eilat klonken woensdagavond rond 23 uur plaatselijke tijd de sirenes. Vanaf het Sinaï schiereiland waren vier raketten afgeschoten. Het raketschild Iron Dome onderschepte drie van de raketten boven de stad, zoals de krant Yisrael Hayom op de afgebeelde voorpagina vermeldt.

Splinters van de onderschepte raketten en de Iron Dome raketten werden in het zwembad van een hotel aangetroffen. De vierde raket kwam neer op open terrein en richtte geen schade aan. Niemand raakte gewond; vier personen werden voor shock behandeld in het ziekenhuis.

Omdat de vier raketten vanuit het Sinaï schiereiland werden afgeschoten, wordt aangenomen dat de strijders van ISIS verantwoordelijk zijn voor de aanval. Media van Hamas in de Gazastrook bevestigden de betrokkenheid van ISIS.

Het raketschild Iron Dome in actie boven Eilat.

Uit de Gazastrook werd donderdagochtend gemeld, dat bij luchtaanvallen op een tunnel aan de grens met Egypte twee mensen om het leven zijn gekomen. In het bericht had men Israël verantwoordelijk gesteld voor de aanval. Van Israëlische kant is dit niet bevestigd, er wordt aangenomen dat Egypte de aanvallen heeft uitgevoerd.

Ook in het noorden was het gisteren niet rustig. Voor het eerst sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië kwam een tankgranaat neer op Israëlisch grondgebied. In reactie daarop viel het Israëlische leger een stelling van het Syrische leger aan. Daarbij raakte niemand gewond.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.