Wijst groeiende wijnbouw op wederkomst van Messias?

woensdag 8 februari 2017 |  Redactie Israel Today
Afgelopen maand had een ogenschijnlijk kleine gebeurtenis plaats, die zeer grote profetische betekenis kan hebben. Het hernieuwde Sanhedrin (de Joodse religieuze rechtbank) nam dertig flessen wijn in ontvangst. Wat is daar nou belangrijk aan, zou je denken.

Totdat je Micha 4:4 leest, waar staat 'Maar zij zullen zitten, ieder onder zijn wijnstok en onder zijn vijgenboom, niemand zal ze schrik aanjagen, want de mond van de HEERE van de legermachten heeft het gesproken.' (HSV).

Dit vers staat middenin een profetie over het Messiaanse tijdperk. Het wijst erop, dat de mensen in het land in die tijd wijn zullen produceren. Toen hij dit neerschreef kan Micha niet hebben geweten hoe belangrijk dat zinnetje is. Want zoals u weet, was het Heilige Land eeuwenlang onder islamitische heerschappij, en alcohol is verboden in de islam. Niemand in het land produceerde wijn – tenzij hij zwaar gestraft wilde worden.

Pas nadat Israël als een staat werd herboren, wordt hier weer wijn geproduceerd. En pas sinds kort is Israëls wijnindustrie groot genoeg geworden, dat het Sanhedrin wijn kan vinden die kosher genoeg is voor gebruik in de Tempel, waarvan religieuze Joden hopen dat die spoedig in Jeruzalem wordt herbouwd.

Zoals Breaking Israel News uitlegde, moet wijn die in de tempeldienst wordt gebruikt aan veel hogere kashroet standaarden voldoen dan wijn voor alledaags gebruik. En nu hebben ze een dergelijke wijn gevonden.
Dus, of de wederkomst van de Messias nu op handen is of niet, er is weer een puzzelstukje op zijn plaats gevallen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.