Gevechtsvliegtuig op weg van Tel Aviv naar Jeruzalem

dinsdag 7 februari 2017 |  Redactie Israel Today
Automobilisten die maandagavond over Autoweg 1 reden, die Tel Aviv met Jeruzalem verbindt, waren getuige van een niet alledaags tafereel. Ze zagen een gevechtsvliegtuig over de rijbaan bewegen. Enkele bestuurders dachten eerst, dat het vliegtuig mogelijk een noodlanding had gemaakt op de autoweg, maar even later was te zien dat het vliegtuig op een zware vrachtauto werd vervoerd. De politie beveiligde het ongewone vervoer.

Het vliegtuig was een relatief oud gevechtsvliegtuig van het type Kfir ('Jonge leeuw'), een eenpersoons gevechtsvliegtuig dat door Israel Aerospace Industries werd gebouwd en in 1976 in dienst is genomen. Jarenlang was het een van de belangrijkste gevechtsvliegtuigen van de Israëlische luchtmacht. Dit exemplaar werd van de luchthaven Ben Goerion overgebracht naar het Museum van de Israëlische luchtmacht in Chatzerim bij Be'er Sheva. In onderstaande video ziet u het Museum van de Israëlische Luchtmacht op de 65e Onafhankelijkheidsdag.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.