IDF vernietigt Hamas-basis na raketbeschieting uit Gaza

maandag 6 februari 2017 |  Redactie Israel Today
Palestijnse strijders hebben maandagochtend vanuit de Gazastrook een raket afgeschoten op zuidelijk Israël. Als reactie hierop vernietigde het Israëlische leger een basis van Hamas.

Kijk, zo schiet je een raket af. (Archieffoto Abed Rahim Khatib/Flash90).

Rond 9 uur plaatselijke tijd klonken de sirenes in het aan Gaza grenzende district Chof Ashkelon, en haastten de inwoners zich naar de versterkte kamers. Er was een raket gesignaleerd, afgeschoten vanuit de Gazastrook. Die kwam kort daarna neer in een open gebied ten zuiden van de kustplaats Ashkelon, en veroorzaakte geen gewonden of schade.

Het Israëlische Iron Dome anti-raketsysteem detecteerde de lancering, maar berekende al snel dat de raket in onbewoond gebied zou inslaan, en deed daarom geen poging om de raket te onderscheppen.

Als reactie op de beschieting hebben Israëlische tanks een basis van Hamas in het noorden van de Gazastrook beschoten en vernietigd. Daarbij vielen volgens Palestijnse bronnen geen slachtoffers.

Zondag werd gemeld dat de raketspecialist van Hamas, Walid al-Kuka, door een explosie tijdens de voorbereiding van een raket is gedood.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.