Het einde van de nederzetting Amona

maandag 6 februari 2017 |  Redactie Israel Today
De gebouwen van Amona zijn gesloopt. Er is niet veel meer te zien van de nederzetting. Op het naambord bij de toegang naar de nederzetting is onder de plaatsnaam in handschrift toegevoegd: 'Wij komen terug, dat beloof ik.'

Deze maandag zijn medewerkers van het Israëlische ministerie van Defensie begonnen met het verwijderen van caravans, die als woonhuis dienstdeden, uit de ontruimde nederzetting Amona. Ze worden naar een verzamelplaats voor caravans in de buurt van Shilo gebracht.

De vroegere bewoners van Amona wachten ondertussen op een oplossing voor hen. Zij verblijven sinds de ontruiming in een hostel in Ofra. Gezinnen met maximaal 5 kinderen moeten genoegen nemen met een kamer, gezinnen met meer dan 5 kinderen hebben twee kamers gekregen. Het is de bedoeling een deel van de gezinnen onder te brengen in huizen in Ofra. Daarvoor worden 17 gebouwen beschikbaar gesteld. Maar eerst moeten de bewoners de mogelijkheid krijgen om bezwaren in te dienen tegen de opstelling van de gebouwen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.