Bloomberg: Arabisch-Israëlische handel bloeit – in stilte

zondag 5 februari 2017 |  Redactie Israel Today
Een publicatie van de zakenkrant en -website Bloomberg schreef vorige week, dat de zaken tussen Israël en veel van zijn Arabische buren uitstekend gaan, zelfs wanneer je het niet kunt zien.

Arabische landen zijn nog steeds voorzichtig om te veel ophef te maken over hun relaties met Israël, omdat zij bang zijn de woede op te wekken van de moslimbevolking, die de afgelopen 65 jaar de Jodenhaat met de paplepel ingegoten kreeg. Maar die relaties bestaan wel, en worden elke dag sterker.

"Dit is niet het omsmeden van zwaarden tot ploegscharen, maar een logisch samenvallen van belangen, gebaseerd op gemeenschappelijke vrees: voor een Iraanse bom, voor jihadistische terreur, voor een volksopstand, en voor Amerikaanse terugtrekking uit de regio," aldus het rapport.

Shmuel Bar, hoofd van het Israëlische inlichtingen software bedrijf IntuView, vertelde aan Bloomberg: 'De Arabische boycot? Die bestaat niet.'
Bar zei dat hij probleemloos en regelmatig bij conferenties en andere evenementen in het buitenland Saudische, Egyptische en andere Arabische functionarissen en klanten ontmoet. Hij zei dat, terwijl veel Arabische regeringen nog steeds lippendienst bewijzen aan de 'Palestijnse zaak', ze veel meer geïnteresseerd zijn in wat Israël voor hen kan doen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.