Eerste nieuwe Joodse nederzetting in meer dan 25 jaar

donderdag 2 februari 2017 |  Redactie Israel Today
Uitgerekend terwijl veiligheidstroepen de niet-erkende Joodse buitenpost Amona aan het ontruimen zijn, maakte premier Netanyahu woensdag plannen bekend voor de eerste nieuwe Joodse nederzetting op de Westbank in ruim 25 jaar.

Netanyahu vertelde, dat hij een regeringscommissie samenstelt voor het bevorderen van de nieuwe gemeenschap, waarvan de naam en de plaats nog moeten worden besloten. Het wordt de eerste door de overheid erkende Joodse nederzetting sinds de oprichting van Revava in de buurt van de stad Ariel in Samaria in 1991. Sindsdien heeft Israël zich gehouden aan zijn verplichting op grond van het vredesproces, om geen enkele nieuwe nederzetting te bouwen.

Maar nu het proces van land-voor-vrede compleet dood is, en er een nieuwe Amerikaanse president is, waarvan de meeste Israëli's geloven dat hij de voortdurende Palestijnse schendingen niet zal tolereren, kan de Joodse Staat de zogeheten Oslo-akkoorden eindelijk begraven.

Naast de aankondiging van de nieuwe nederzetting werden plannen bekend gemaakt om duizenden nieuwe woningen te bouwen in bestaande nederzettingen en aan de oostkant van Jeruzalem.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.