Ontruiming van Amona ging ook in de nacht verder

donderdag 2 februari 2017 |  Dov Eilon
De ontruiming van de nederzetting Amona is woensdagavond ook in het donker voortgezet. Aanvankelijk werd gemeld, dat de ontruiming in de schemering zou worden stopgezet tot de volgende ochtend, maar daarna veranderde de politie dit bericht.

Ontruiming van een huis in Amona (Foto: Miriam Alster/Flash90).

De rechtbank heeft intussen het voorstel voor een oplossing van de regering afgewezen. De regering kan dus zijn belofte aan de bewoners voor een andere vestigingsplaats niet houden. De bewoners zullen voorlopig in het naburige Ofra worden gehuisvest. De helft van de in Amona wonende gezinnen, 22 in getal, heeft tot nu toe vrijwillig hun huizen verlaten.

Donderdag 2 februari, 7.15 uur plaatselijke tijd. Vanochtend blijven de veiligheidstroepen nog voor de ontruiming van het huis van een gezin en de synagoge. In de synagoge hebben tientallen jongeren zich sinds gisteren verschanst. Gisteravond werden hen door een raam levensmiddelen aangereikt. De politie is momenteel met de jongeren in gesprek, met als doel dat zij de synagoge vrijwillig verlaten.

De bewoners hebben in Ofra overnacht, waar ze ook in de komende dagen zullen blijven. Premier Netanyahu beloofde gisteren, dat men een nieuwe nederzetting voor de bewoners van Amona zou stichten. Waar dit zal zijn, is nog onduidelijk.

(Foto: Hadas Parush/Flash90)

Tot zover het nieuws over Amona. We houden u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.