Lange arm van Mossad doodde Hamas 'ingenieur'

zondag 18 december 2016 |  Redactie Israel Today
De Hamas-functionaris Mohammed Al-Zoari, bekend als 'de ingenieur', is donderdag in Tunesië doodgeschoten, en iedereen weet zeker dat de Israëlische Mossad hiervoor verantwoordelijk was. Hij was een Tunesische luchtvaartwetenschapper en ingenieur, die Hamas hielp onbemande drones en andere wapens te ontwikkelen.

Volgens Israëlische kranten werd Al-Zoari verlokt tot een kranteninterview. Terwijl hij onderweg was in de stad Sfax blokkeerde een vrachtauto zijn auto, kwamen twee mannen uit een naburig voertuig en schoten hem dood. Volgens de berichten wisten beide daders Tunesië te ontvluchten.

Israël zal zijn betrokkenheid bij de moord nooit officieel bevestigen of ontkennen. Maar de lokale media berichtten alsof de Mossad de moord uitvoerde, eventueel met behulp van buitenlandse agenten.

Natuurlijk heeft Hamas een bloedig antwoord beloofd.
'Hamas rouwt om de martelaar van Palestina en martelaar van de Arabische en islamitische natie, de leider van Qassam, ingenieur en piloot Mohammad Zoari, die werd vermoord door verraderlijke zionistische handen', stond in een verklaring van de terreurgroep. 'De vijand moet weten dat het bloed van Zoari niet tevergeefs is vergoten.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.