Israël belooft zijn christen-soldaten te beschermen

woensdag 14 december 2016 |  Redactie Israel Today
Een groeiend aantal Arabisch-sprekende jongeren dient vrijwillig in het Israëlische leger. En dat betekende dat de intimidaties en bedreigingen toenamen van diegenen in de Arabische gemeenschap, die tegen co-existentie met de Joodse Staat zijn.

Tijdens de vorige week gehouden jaarlijkse conferentie, georganiseerd door de Christian Empowerment Council (CEC), beloofde de Israëlische minister van Justitie Ayelet Shaked om alles te doen wat ze kan om de christen-soldaten van Israël te beschermen.

'Jullie [Arabisch sprekende IDF-soldaten] realiseren de visie van Ben Goerion door met ons samen te werken om dit land te beschermen, en ook door de barrières tussen Joden en christenen af te breken,' aldus Shaked.

Shaked bedankte Vader Gabriel Naddaf, geestelijk leider van de CEC, voor zijn niet aflatende inspanningen om de christenen te integreren in de Israëlische samenleving. 'Als gevolg van deze inspanningen, merkte ze op, 'vechten veel christen-soldaten schouder aan schouder met Joodse soldaten.' Zij besloot met de belofte aan de christenen: 'Wíj zullen jullie nooit in de steek laten. Wij zijn met jullie in de moeilijke tijden.'

Vader Naddaf herhaalde in zijn toespraak tot de aanwezigen zijn standpunt, dat Joden en christenen broeders zijn en gelijke verantwoordelijkheid moeten dragen bij het verdedigen en ontwikkelen van Israël.
'Wij en de Joden zijn de inheemse wortels van Israël. Wij moeten in alles burgers met gelijke rechten en plichten zijn,' zei de priester. 'Ons [Israeli Christian Recruitment] Forum heeft zich ten doel gesteld om de christenen in de Israëlische samenleving te laten deelnemen door de jongeren dienst te laten nemen bij de IDF, teneinde ons huis te beschermen.'

De conferentie werd bijgewoond door honderden jonge christen-soldaten, senior officieren van leger en politie, hoofden van Joodse en Arabische gemeenten, en een aantal hooggeplaatste overheidsfunctionarissen, zoals Shaked. Ook een aantal sjeiks van bedoeïenen en Druzen waren aanwezig. Zij stimuleren op dezelfde manier hun jongeren om Israël te dienen door dienst te nemen bij de IDF.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.