Hartoperaties in Israël voor kinderen uit Arabische landen

zondag 11 december 2016 |  Yossi Aloni
De vice-minister voor Regionale Samenwerking Ayoob Kara heeft in de afgelopen week kinderen uit Syrië, Irak, Koerdistan, Tanzania en Yezidi's ontvangen, die naar Israël werden gebracht voor een hartoperatie.

De actie wordt gefinancierd door het ministerie van Regionale Samenwerking en de Stichting 'Save a Child's Heart' van het Wolffsohn Ziekenhuis in Holon, waar kinderen ook worden geopereerd.

De vice-minister bezocht het ziekenhuis, begeleid door professor Arie Schachner, voorzitter van de stichting, dr. Yitzchak Berlovitz, hoofd van het Wolfensohn Ziekenhuis, en Simon Fischer, algemeen secretaris van de stichting. Hij prees de manier waarop de kinderen worden ontvangen en de professionele medische behandeling.

Verder beloofde de vice-minister, dat zijn ministerie dit belangrijke project ook in de toekomst zal blijven steunen. Als het gaat om het welzijn van kinderen, hebben de geografische herkomst, ras of religie geen betekenis. Ayub Kara zei dat hij ontroerd was, dat zijn ministerie betrokken is bij de redding van mensenlevens, samen met de prachtige stichting 'Save a Child's Heart', die in het ziekenhuis een gezegend werk verrichten met de beste artsen die er zijn.

Voorts zei Kara: 'Vandaag was ik blij om kinderen uit Irak te verwelkomen, en nog meer verheugde ik me over een Yezidi moeder, nu haar zoon, die in een zeer ernstige toestand hier kwam, na een opname van een paar maanden weer naar huis meeneemt'. De vice-minister maakte de bouw van een nieuw centrum voor kinderen van de stichting bekend. Het project van 40 miljoen dollar zal worden gefinancierd door de overheid en door donaties. Er ontbreekt nog $ 6 miljoen, tot 2019 beloofde vice-minister Kara, om een ​​oplossing voor de financiering te vinden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.