Islamitische IDF militairen: Ik houd van Israël!

donderdag 8 december 2016 |  Redactie Israel Today
Een toenemend aantal jonge Arabieren dient vrijwillig in het Israëlische leger. Hierdoor laten ze zien, dat het stereotype van een verdrukte minderheid, dat de wereldmedia hen opdringen, niet juist is.

Soldaten van de geheel uit Arabieren bestaande Bedoeïenen Verkenningseenheid van de IDF trainen in de zuidelijke Negev regio.

'Het land helpt ons en ik zal een goede toekomst krijgen,' vertelde sergeant Saleh Khalil, 20, aan Reuters in een zeldzaam interview met actieve gevechtssoldaten.
Khalil behoort tot die sector van de Arabische moslimgemeenschap die gelooft dat ze ook verantwoordelijkheid voor de staat dragen. 'Ik heb dienst genomen om bij te dragen aan het land, omdat ik in dit land leef,' zei hij.

Zijn collega, sergeant Yusef Salutta (20), ging daarin nog een stap verder. 'Waarom heb ik besloten om dienst te nemen? Omdat ik in dit land woon en ik van het land houd en eraan wil bijdragen,' zei hij tegen verslaggevers. 'Iedereen zou dienst moeten nemen iedereen die hier woont zou in dienst moeten gaan.' En voor Salutta waren het niet alleen maar woorden. Reuters meldde dat de jonge Arabische islamitische militair werkelijk ​​een zilveren Davidsster om zijn nek draagt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.