WHO prijst Israël voor medische hulp in rampgebieden

zondag 4 december 2016 |  Yossi Aloni
De Wereld Gezondheidsorganisatie van de VN (WHO) heeft Israël onderscheiden voor zijn medische hulpverlening in rampgebieden op de wereld. Israël heeft aangeboden om medische teams uit Arabische landen te trainen.

Israël heeft opnieuw een onderscheiding ontvangen van de WHO, deze keer voor de medische teams, die Israël inzet in rampgebieden overal ter wereld. De Israëlische vice-minister van Buitenlandse Zaken, Tzipi Hotovely, nam de onderscheiding in Hong Kong in ontvangst.

Na de ontvangst van de onderscheiding zei Hotovely: 'Dit is een grote eer voor de Staat Israël, en het is een eer voor mij om de onderscheiding voor de Staat samen met vertegenwoordigers van de medische eenheid van het Israëlische leger in ontvangst te nemen. De medische eenheden leveren gezegend werk en zijn de trots van ons land. Voor Israël is het zeer belangrijk om zijn bijdrage voor het redden van levens aan de internationale gemeenschap te leveren.' Ze wees op de Joodse traditie, dat het redden van één enkel leven gelijk is aan het redden van de hele wereld.

Na de ceremonie sprak Hotovely met de algemeen secretaris van de WHO, dr Margaret Chan, onder meer over samenwerking in de regio en de mogelijke bijdrage van Israël bij het opleiden van medische teams uit Arabische landen, hoewel Israël binnen de organisatie bij Europa is ingedeeld.
Margaret Chan prees Israël om zijn onafhankelijke en efficiënte hulpteams tijdens hun missies in rampgebieden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.