Rabbijnen: Trump en Poetin, help Tempel herbouwen

dinsdag 15 november 2016 |  Redactie Israel Today
Een groep vooraanstaande Israëlische rabbijnen zien in de Amerikaanse president-elect Donald Trump en de Russische president Vladimir Poetin de weerklank van koning Cyrus (Kores) van Perzië, die 2500 jaar geleden het Joodse volk bijstond bij de herbouw van de tempel in Jeruzalem.

Prof. Rabbi Hillel Weiss, een woordvoerder van het Sanhedrin, een moderne poging om de oude Joodse religieuze rechtbank te doen herleven, vertelde aan Israel National News: 'De politieke situatie van vandaag, waarin de twee belangrijkste nationale leiders van de wereld het Joodse recht op Jeruzalem als hun geestelijke erfenis steunen, is historisch gezien ongekend.'

Het Sanhedrin stuurde brieven naar zowel Trump als Poetin en drong er bij hen op aan, samen te werken om een project uit te voeren dat de hele mensheid ten goede zal komen - de herbouw van de Heilige Tempel op Jeruzalems fel omstreden Tempelberg.

Beide leiders hebben hun steun uitgesproken voor de Joodse aanspraken op Jeruzalem, hoewel Trump dat zeker het duidelijkst heeft gedaan. In ieder geval is Israël 'gereed om de tempel te herbouwen', benadrukte Weiss.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.