EU juicht antisemitische laster toe, en wordt opgeschrikt door uitslag Brits referendum

vrijdag 24 juni 2016 |  Redactie Israel Today
De „gematigde” Palestijnse leider Machmoud Abbas gebruikte donderdag zijn kans om het EU-parlement in Brussel toe te spreken, om wilde en ongefundeerde samenzweringstheorieën inzake Israël te spuien.

Met beschuldigingen waarin een populaire middeleeuwse antisemitische laster doorklonk, beschuldigde Abbas: „Slechts een week geleden kondigde een aantal rabbijnen in Israël in duidelijke termen aan dat de Israëlische regering waterbronnen vergiftigt om Palestijnen te doden. Is dat geen duidelijke aansporing tot massale moord op het Palestijnse volk?”

Abbas en zijn regering baseerden hun claim op een verslag van een Turkse nieuwsdienst dat een zekere „rabbijn Shlomo Mlma, voorzitter van de Raad van Rabbijnen van de nederzettingen op de Westoever,” Joodse kolonisten heeft opgeroepen om Palestijnse waterbronnen te vergiftigen.

Maar onderzoek door Reuters en andere nieuwsbureaus slaagden er niet in een dergelijk besluit of een rabbijn Shlomo Mlma, of een organisatie Council of Rabbis te vinden.

Met andere woorden: die hele affaire was verzonnen.

Maar dat weerhield de Europese wetgevers er niet van, Abbas een staande ovatie te geven na zijn lasterlijke verhaal.

Misschien was het geen toeval dat dit op exact dezelfde dag – net een uur eerder – gebeurde waarop de Britten de EU opschudden door te stemmen voor terugtrekking uit de politiek-economische unie, een beslissing die vernietigende economische gevolgen zou kunnen hebben voor het continent.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.