Situatie bij de Gazastrook lijkt te kalmeren

maandag 9 mei 2016 |  Redactie Israel Today
Nadat vrijdagavond een raket was afgeschoten vanuit de Gazastrook, die in open terrein in het district Eshkol ontplofte zonder schade te veroorzaken, en de Israëlische luchtmacht reageerde met een aanval op posities van Hamas in het zuiden van Gaza, lijkt de situatie aan de grens met Gaza nu te kalmeren.

Volgens berichten in de media heeft Hamas ermee ingestemd om te stoppen met vuren op Israël. Het akkoord zou zijn bereikt met hulp van de bemiddeling van Egypte, Qatar en de Verenigde Naties.
Het Israëlische leger heeft zijn eenheden teruggetrokken tot 100 meter binnen de Gazastrook. De langs het grenshek actieve eenheden zullen het grondgebied van de Gazastrook niet meer dan 100 meter binnendringen, meldden de berichten.

Hamas wilde graag een akkoord bereiken om de situatie te kalmeren. Er zal echter nog blijken, of ze in staat zijn om andere organisaties ervan te weerhouden, op Israël te schieten. Diverse kleinere organisaties voelen zich vrij om Israël te beschieten, en Hamas moet nu bewijzen dat ze in staat zijn om het gebied langs het grenshek onder controle te houden en een beschieting door andere terreurorganisaties te verhinderen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.