Netanyahu wil VN geschiedenis van Jeruzalem leren

zondag 8 mei 2016 |  Redactie Israel Today
Premier Benjamin Netanyahu heeft al de medewerkers van de Verenigde Naties uitgenodigd voor een seminar over de Joodse geschiedenis, met name in Jeruzalem en op de Tempelberg.

De uitnodiging, die echt lijkt te zijn, kwam nadat de VN-organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO) vorige maand een resolutie aannam, die de aanwezigheid van Israël op de Tempelberg hekelde en alle Joodse banden met hun heilige plaats totaal negeerde.

'Ik was geschokt toen ik hoorde dat de UNESCO een beslissing had genomen, die elke Joodse band met de Tempelberg, onze heiligste plaats, ontkent', verklaarde Netanyahu. 'Het is moeilijk te geloven, dat iemand, en zeker niet een organisatie belast met het behoeden van de geschiedenis, deze band kan ontkennen, die duizenden jaren omvat', vervolgde de premier.

Er werden geen details vrijgegeven over wanneer een dergelijk seminar zou worden gehouden, ervan uitgaande dat er enige VN-medewerkers zou komen opdagen, maar Israëlische functionarissen zinspeelden dat het al volgende week zou kunnen zijn.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.