Trump tot Israël: Blijf nederzettingen bouwen

woensdag 4 mei 2016 |  Redactie Israel Today; Daily Mail
De Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft dinsdag in een interview met de Britse krant Daily Mail gezegd, dat Israël moet doorgaan met het bouwen van nederzettingen in Judea en Samaria.

Trump vertelde de krant, dat als hij wordt gekozen tot president, hij graag wil onderhandelen over een echte vrede tussen Israël en de Palestijnen, 'niet een vrede die twee weken duurt en dat ze dan weer beginnen met het afschieten van raketten'.
In de tussentijd, zei Trump over de Joodse nederzettingen in de gebieden die de Palestijnen claimen, dat Israël 'door moet gaan'.

Trump gebruikte de gelegenheid om zijn ongenoegen te uiten over president Barack Obama's behandeling van de Joodse Staat: 'Kijk, er werden raketten afgeschoten naar Israël, en Israël werd – vind ik – nooit netjes behandeld door ons land. Ik bedoel, weet je wat dat is, hoe verwoestend dat is?' vroeg de invloedrijke vastgoedmagnaat.

Verder merkte Trump op, dat hij, hoewel hij premier Benjamin Netanyahu nog niet zo goed kent, 'denkt een goede relatie met hem te hebben' als de volgende Amerikaanse president.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.