Model uitgebrande bus decor bij Hamas-bijeenkomst

Monday, May 02, 2016 |  Redactie Israel Today
Een model van de op 18 april na een explosie uitgebrande autobus van Egged lijn 12 vormde donderdag in Gaza het decor van een bijeenkomst van de terreurorganisatie Hamas, waarin nog meer geweld werd beloofd.

Het model van de uitgebrande bus was de attractie van de bijeenkomst die door enkele duizenden werd bezocht, waaronder ook veel kinderen. In de achtergrond van de bus was een afbeelding van de Tempelberg te zien.
Hamasleider Ismail Haniyya prees de zelfmoordaanslag van de 19-jarige terrorist Abd al-Hamid Abu Srur, en noemde het een heldendaad. Bij de aanval raakten 20 mensen gewond.

Haniyya dreigde met een intifada en zei, dat men verplicht is tot verzet. Hij waarschuwde Israël tegen de voortzetting van de blokkade van Gaza. Israël moet het geduld van de Palestijnen in Gaza niet verkeerd beoordelen, zei hij. De aanval op de autobus in Jeruzalem laat zien dat Hamas nog steeds gewelddadig verzet als de oplossing voor het conflict ziet. Er zijn maar twee mogelijkheden, de opheffing van de blokkade of een escalatie van het geweld.
Bij de rally waren ook strijders aanwezig van de militaire tak van Hamas, de zogenoemde Qassam Brigades.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.