Enquête: Vooral Gazanen willen de terreur voortzetten

Wednesday, April 27, 2016 |  Redactie Israel Today, JMCC
Uit een deze week gepubliceerd onderzoek bleek dat de meeste jonge Palestijnen alleen van terroristisch geweld een oplossing verwachten voor het huidige Israëlisch-Palestijnse conflict.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de Palestijnse NGO Jerusalem Media and Communications Centre onder 1200 Palestijnen vanaf 18 jaar, wonend in Gaza, de Westbank en Oost-Jeruzalem.

De meerderheid van de respondenten zei dat ze de huidige golf van terroristische steekpartijen en andere aanvallen tegen de Israëlische Joden steunen (totaal 55,9 %, Gaza 75,8 %, Westbank 44 %), een vergelijkbare meerderheid meent dat geweld gunstig is voor de Palestijnse nationale zaak (totaal 56,2 %; Gaza 79,5 %, Westbank 42,1 %).

Het interessantste waren de antwoorden op vragen over het vredesproces.
Een krappe meerderheid van 51,3 procent (Gaza 48,8 %, Westbank 52,6 %) steunt een hervatting van de vredesonderhandelingen met Israël, terwijl 76 procent er geen aanvaardbaar resultaat van verwacht.

Voorts bleek driekwart van de Palestijnen van mening, dat hun regering corrupt is, eveneens driekwart staat zeer negatief tegenover ISIS, en een kwart van hen is voorstander van een eenstaatoplossing met gelijke rechten voor Arabieren en Joden; 69 procent is er tegen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.