Palestijnen prijzen overleden aanvaller van stadsbus

Thursday, April 21, 2016 |  Redactie Israel Today
Honderden Palestijnen zijn woensdag in Bethlehem samengekomen om de lof te zingen van Abdel Hamid Abu Srour (19), die eerder die dag overleed aan zijn verwondingen, die hij twee dagen eerder opliep toen hij een bom liet ontploffen in een stadsbus in Jeruzalem.

Bij de zelfmoordaanslag die Abu Srour maandag uitvoerde in het Jeruzalemse industriegebied Talpiot, raakten nog twintig andere mensen gewond, waaronder een Israëlische tiener die in ernstige toestand verkeert. De autobus en een andere bus die in de file stond, gingen beide in vlammen op.

Ondanks zijn gruwelijke misdaad werd Abu Srour, zoals gebruikelijk bij alle gewonde terroristen, ook meegenomen naar een Israëlisch ziekenhuis waar de artsen koortsachtig werkten om zijn leven te redden.

Na zijn dood beweerde Hamas in een verklaring, dat Abu Srour het bombardement namens hen had uitgevoerd.
Palestijnen in heel Judea, Samaria en Gaza, waaronder de eigen familie van Abu Srour, deelden snoepgoed uit om zijn gewelddaad tegen Israëlische burgers te vieren.

Tijdens de bijeenkomst, woensdag bij het huis van Abu Srour nabij Bethlehem, scandeerden demonstranten pro-Hamas leuzen, en beloofden dat nog meer Joods bloed zal vloeien.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.