Cyberoorlog: Israëli's maken #OpIsrael hackers bekend

dinsdag 19 april 2016 |  Tsvi Sadan
De jaarlijkse #OpIsrael aanval van de hackersgroep Anonymous is waarschijnlijk verantwoordelijk voor het recente platleggen van de websites van Israel Today. Een tweet door Israëlische Elite Force, een particuliere-Israëlische hackersgroep die terugvecht, meldde gisteren dat 'Anons werd bekendgemaakt door hackersclub @Buddhax.'

De Facebook-pagina voor Madsec Security LTD verduidelijkt verder dat de "Israeli Elite Force group erin is geslaagd om gevoelige informatie en screenshots te stelen van enkele leden van Anonymous, die eerder deze maand deelnamen aan de #OpIsrael operatie tegen Israël."
Volgens de tweet vielen sommige Anonymous-hackers in de [Buddhax's] 'val', als onderdeel van de aanval tegen Israël op die dag. In het PDF-bestand vinden we live screenshots van hun persoonlijke webcams, desktop screenshots, gevoelige informatie met betrekking tot terrorisme (ISIS, Syrië) en zelfs gebruikersnamen en wachtwoorden van persoonlijke en gevoelige accounts. "

De Israëlische hacker, bekend als Buddhax, was in staat om de gezichten, namen en adressen van acht hackers, die hebben deelgenomen aan de laatste aanval op Israëlische websites, te ontdekken. Specifiek aangevallen door #OpIsrael waren de websites van Yad Vashem (Israëls Holocaust Museum), het Israëlische ministerie van Onderwijs en de Israëlische Centraal Bureau voor de Statistiek.

De acht #OpIsrael hackers wonen in Indonesië, de VS, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Turkije en Libanon. Volgens de Mako website beweert Buddhax dat de Libanese hacker de zoon is van een ambtenaar van het Libanese Instituut voor Midden-Oosten Studies. Deze hacker gebruikte de gezinscomputer, waarmee andere familieleden waren verbonden. Buddhax gebruikt deze bres om de website van het Libanese instituut te hacken.

Al een jaar geleden plaatste Israeli Elite Force een YouTube-video, waarin Anonymous werd gewaarscuwd voor het resultaat van hun voor april 2016 geplande cyberaanval. Met Psalm 121 op de achtergrond, sprak een synthetische stem tot de Anonymous groep 'Anonghost':
'Een jaar geleden [2013] hebben jullie de oorlog verklaard door de eerste OpIsrael te beginnen. Een operatie die jammerlijk is mislukt. Jullie hebben niet alleen gelogen tegen je eigen volgelingen over de uitkomst van de operatie, maar ook hebben jullie zelf een vijand gemaakt die je niet kunt verslaan. Een jaar geleden hebben we jullie eigen website en de belangrijkste website van OpIsrael platgelegd. Een jaar geleden hebben jullie verloren in een oorlog die jullie zelf begonnen. Een jaar geleden hebben we gewonnen (...) Wij zijn de Israeli Elite Force, en je moet zich niet bemoeien met de beste.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.