Autobus ontploft in Jeruzalem, 21 gewonden

Tuesday, April 19, 2016 |  Redactie Israel Today, United with israel
Maandagmiddag explodeerde een bom in bus 12 en ging de bus in vlammen op. Dat gebeurde bij het industriegebied Talpiot in Jeruzalem, waar de bus in een file stond. Door de brandende benzine was de brand was zo fel, dat een in de buurt staande bus en een passerende auto ook in brand raakten. In totaal raakten 21 mensen gewond, waarvan twee ernstig.

De autoriteiten dachten in eerste instantie dat een technische storing de brand in de eerste bus had veroorzaakt. Later vond de politie echter bewijs (schroeven in het lichaam van een van de gewonden), dat een klein explosief bij de achterzijde van de bus was geplaatst.

Veiligheidstroepen waren maandagavond nog steeds op jacht naar één of meer verdachte, en spoorden het publiek aan om waakzaam te zijn. Mogelijk is de dader een van de zwaargewonde personen. Premier Benjamin Netanyahu beloofde dat de verantwoordelijken voor de aanslag voor de rechter zullen worden gebracht.

Momenteel heeft nog geen terreurorganisaties zich verantwoordelijk gesteld voor de daad. Hamas prees de aanval, en noemde die 'het natuurlijke antwoord op de misdaden van Israël, vooral op het gebied van de executies die het uitvoert, en de aanvallen op de Al-Aqsa moskee'. Ook de Islamitische Jihad en de Al-Aqsa Martelarenbrigade van Fatach prezen de aanslag, zonder er de verantwoordelijkheid voor op te eisen. De aanslag zou bevestigen dat de intifada wordt voortgezet.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.