Netanyahu: Tempelberg niet Joods? Absurd!

Monday, April 18, 2016 |  Redactie Israel Today
Premier Netanyahu heeft zich zaterdagavond uitgesproken tegen een van de resoluties, die net voor het weekeinde waren aangekondigd door het bestuur van de UNESCO, de VN-organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Hierin wordt o.a. bewust de religieuze band van het Joodse volk met het Tempelplein en de Westelijke Muur weggelaten.

In de resolutie, getiteld 'Bezet Palestina', wordt Israël 'de bezettende macht' genoemd, wordt het Tempelplein – de heiligste plaats voor Joden - alleen met de islamitische naam Haram Al-Sharif (Het Edele Heiligdom) aangeduid, en de Westelijke Muur met de Arabische term Al-Buraq, wat verwijst naar het opstijgen van de profeet Mohammed naar de hemel, zo meldde de Jerusalem Post.

'Het gaat hier weer om een absurde beslissing van de VN,' aldus Netanyahu, 'De UNESCO vergeet de bijzondere historische band van het Jodendom met de Tempelberg, de plaats waar de twee tempels ruim duizend jaren hebben gestaan, en het probeert om een ​​gedeelte van de menselijke geschiedenis te herschrijven. Daarmee bewijst deze organisatie opnieuw, dat ze niet bang is om een nieuw dieptepunt te bereiken.'

Ook de voorzitter van de Yesh Atid partij, Yair Lapid, heeft een brief geschreven aan Irina Bokova (foto), de secretaris-generaal van de UNESCO, met de vraag om zich er voor in te zetten dat de bekrachtiging van dit voorstel weer ongedaan wordt gemaakt. 'Deze beslissing is een schandelijke poging om de geschiedenis te herschrijven, om de werkelijkheid te veranderen, als onderdeel van een voortdurende politieke campagne tegen de Staat Israël en het Joodse volk,' schreef Lapid aan de uit Bulgarije afkomstige politica.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.