'Goede Pesach'-wens van PLO irriteert Palestijnen

maandag 18 april 2016 |  Redactie Israel Today
Een senior-lid van de Palestijnse Bevrijdings­or­ga­ni­satie (PLO) en de regerende Fatach-factie (dus ook van de Palestijnse Autoriteit) heeft zondag de Israëli's goede Pesach toegewenst, wat de Palestijnen een golf van boze reacties ontlokte.

Mohammed al-Madani is de leider van de Palestijnse Commissie voor Interactie met de Israëlische Maatschappij, dus het afgeven van dergelijke verklaringen behoort tot zijn taak.

In zijn Pesach-groet schreef al-Madani:
'Hartelijke groeten en felicitaties voor u bij het feest van de vrijheid. (…) Moge het Palestijnse volk ook vrijheid verkrijgen, en dat we onze staat naast de staat Israël zouden vestigen en vrede zou heersen in onze regio. Dat allen 'Amen' zeggen. Goede feestdagen.'

Maar een groeiend aantal Palestijnen wil geen normalisatie en vriendschappelijke betrekkingen met Israël, en zien dus al-Madani en zijn toenaderingspogingen als verraderlijk aan de Palestijnse zaak.

Al-Madani kwam vorige maand eveneens onder vuur te liggen, toen hij leiding gaf aan een Palestijnse delegatie bij een condoleancebezoek aan de familie van een hoge Israëlische generaal die bij een vliegtuigongeluk was gestorven.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.