Kort Nieuws: VN over terreur, Singapore, brandbom

Monday, April 18, 2016 |  Redactie Israel Today
• Terreurslachtoffer spreekt bij discussie over terreur
• Premier van Singapore bezoekt Israël met handelsdelegatie
• Brandbommen gegooid in Jeruzalem – 'maar dat gebeurt bijna elke nacht'

Natan Meir en zijn dochter Renana (foto) zullen vandaag in het VN-gebouw in New York deelnemen aan een debat over terrorisme en daar ook spreken. Zij hebben persoonlijk de gevolgen van terrorisme ondervonden: Dafna Meir, de 38-jarige echtgenote en moeder, werd op 17 januari 2016 door een 16-jarige Palestijnse terrorist vermoord bij de ingang van haar huis in het dorp Othniel bij Hebron.
Ze zijn dit weekeinde naar New York gereisd op uitnodiging van de Israëlische ambassadeur bij de VN, Danny Danon, en de organisatie 'One Family Together', die slachtoffers van terreur en hun families helpt.

De premier van Singapore, Lee Hsien Loong, komt dinsdag voor een vierdaags officieel bezoek naar Israël. Een delegatie van zestig personen, die allen de uitnodiging van de Israëlische premier accepteerden, reist met hem mee. Dit is het eerste bezoek van de premier van Singapore aan Israël, sinds die staat 51 jaar geleden werd opgericht. In 1969 gingen de twee landen diplomatieke betrekkingen aan.

Arabische inwoners van Oost-Jeruzalem gooiden zaterdag molotovcocktails naar politie en grenswachten in de wijk Ras Al Amud, nabij de Olijfberg, en in de aangrenzende Joodse wijk Ma'ale Seitim. De veiligheidstroepen pakten een van de daders op.
Joshua Wandler, een lid van het beveiligingscomité van de wijk Ma'ale Seitim, zei dat bijna elke nacht brandbommen naar hun huizen en de daar bewakende politiemannen worden gegooid. Wandler sprak namens alle Joodse inwoners zijn dank uit voor het werk van de politie.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.