IDF ontdekt oorzaak van Palestijnse terreurgolf

Sunday, April 17, 2016 |  David Lazarus

Een internationaal onderzoek, dat deze week door de IDF is vrijgegeven, heeft de bron van de voortdurende dagelijkse golf van Palestijnse razernij aan het licht gebracht: een stortvloed van ophitsende propagandafilms.

De afgelopen zes maanden renden Palestijnse mannen, vrouwen en kinderen voortdurend met messen rond om onschuldige Israëliërs te steken en te verminken. De meesten waren ervan overtuigd dat dit de zoveelste spontane uiting was van fanatieke islamitische haat tegen het Joodse volk. Maar de bron van het huidige geweld blijkt veel bedrieglijker te zijn, want het was een berekende poging van de Palestijnse leiders.

Het begon allemaal tijdens de heilige vastendagen van Ramadan, het heilige feest waar de moslims de hele dag vasten en ’s nachts fuiven. De hele maand Ramadan brachten de Palestijnen in Judea en Samaria lange uren thuis voor de televisie door. De Palestijnse Autoriteit besloot dat dit een perfecte gelegenheid was om de haat onder het volk aan te wakkeren, en men begon duizenden uren aan propagandafilms uit te zenden, 24 uur per dag, zeven dagen per week, met programma’s die speciaal waren gemaakt om mensen aan te zetten tot terreurdaden tegen onschuldige Israëliërs.

Dat is de beangstigende conclusie van het diepgaande onderzoek door de inlichtingendienst van de IDF. 'Deze programma’s zetten Joden alleen maar neer als afpersers, die “arme, onschuldige” Palestijnen fysiek misbruiken of doden. Palestijnen worden openlijk aangezet om zich met haat te vullen en om gewelddadig te zijn tegen Israëli's,' aldus een IDF-woordvoerder. 'Dit zijn de populairste shows, degene waar de Palestijnen het meest naar kijken,' zei hij.

In het licht van dit IDF-verslag besloot de Israëlische regering tenslotte om 'alle mediakanalen, die aanzetten tot terreurdaden tegen Israël,' af te sluiten. Afgelopen week viel de IDF het bestuursgebouw binnen van Pal Today, een tv-station dat door de terreurorganisatie Islamitische Jihad wordt geëxploiteerd en zich net buiten Ramallah bevindt.

Maar het lijkt te laat te zijn, en te weinig. De Palestijnse bevolking in heel Judea en Samaria is reeds in de ban van de programma’s, die ook al over het internet zijn verspreid. Zodra een tv-programma wordt gestaakt, proberen de Palestijnen volgens het IDF-rapport meteen kopieën te zoeken om te kijken waar al dat gedoe over gaat.

Om één voorbeeld te geven (de meeste zijn te weerzinwekkend om ze te beschrijven) van de Palestijnse uitzendingen die oproepen tot geweld tegen onschuldige Joden: een van de populairste shows die wordt gepromoot is een serie die gedetailleerd 'het heroïsche leven en de prestaties' beschrijft van sheik Achmed Yassin, de oprichter van Hamas. Yassin, die de geestelijk leider was van Hamas totdat hij in 2004 door de IDF werd gedood, was verantwoordelijk voor het initiëren van alle terroristische aanvallen van Hamas op zogenaamde 'zachte doelen'. Hij glorieerde vooral in zelfmoordaanslagen in restaurants, bij bushaltes en op openbare markten, overal waar grote aantallen nietsvermoedende mannen, vrouwen en kinderen konden worden vermoord.

In één aflevering ziet men hoe Yassin vrouwen oproept om op straat in Israël aanslagen op zachte doelen te plegen. Men ziet hoe Yassin zich zeer tevreden toont over een moorddadige zelfmoordaanslag door een jonge Palestijnse vrouw, waarbij tientallen Israëliërs gedood werden of gewond raakten.

Met dit verslag gewapend, spreken IDF-generaals nu met Israëlische regeringsleden om te zoeken naar groen licht om nog meer Palestijnse nieuwskanalen te sluiten die oproepen tot geweld tegen Israëliërs.

Aanvulling: Vorige week werd gemeld dat men in veel Palestijnse gebieden deze met haat vervulde uitzendingen niet meer kan ontvangen doordat ze daar zonder elektriciteit zitten omdat ze weigeren hun elektriciteitsrekeningen te betalen. Maar toch gaan de terreuraanvallen nog door.

Dit artikel was door de computerstoring verdwenen en is nu opnieuw geplaatst.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.