Israëli's waren doel van aanslagen in Brussel

vrijdag 15 april 2016 |  Redactie Israel Today
De onlangs in Brussel gearresteerde terrorist Mohamed Abrini heeft bij zijn verhoor tegen zijn ondervragers gezegd, dat een van de doelen van de drie terroristen de wachtruimte voor de vluchten naar Tel Aviv was. Dat maakte de Franse televisiezender BFM donderdag bekend.

Mohamed Abrini is de mysterieuze 'man met de hoed' of 'man in het wit', de derde terrorist die na de aanslagen te zien was op de bewakingscamera's van de Brusselse luchthaven, en naar wie uitgebreid is gezocht, totdat hij afgelopen weekeinde werd opgepakt.

Abrini getuigde, dat zijn collega Ibrahim El Bakraoui de persoon was die de doelen op de luchthaven had uitgekozen, namelijk de wachtruimten voor vluchten naar de Verenigde Staten, Rusland en Israël. Nadat Abrini zijn medeplichtigen had zien ontploffen, vluchtte hij, omdat hij volgens eigen opgave 'geen vlieg kwaad kon doen'. Bovendien beweerde hij dat hij geen extremist was geworden en nooit Syrië had bezocht.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.