Aanklacht tegen 'Hebron-soldaat' luidt nu doodslag

Friday, April 15, 2016 |  Redactie Israel Today
De soldaat, die een paar weken geleden een al op de grond liggende terrorist in Hebron doodschoot, wordt volgens een officiële mededeling van defensie doodslag ten laste gelegd, zo werd donderdag bekend gemaakt. De vertegenwoordiger van het openbaar ministerie had aanvankelijk om vervolging wegens moord gevraagd.

De advocaat van de soldaat, Eyal Baserglick, zei tijdens de rechtszitting dat er geen reden was om de soldaat onder arrest te blijven houden.
'De rechtbank heeft duidelijk aangetoond dat het onderzochte bewijsmateriaal een andere manier vormt om de daad van zijn cliënt te onderzoeken. De video tot zijn verdediging laat dit zien met een lange reeks van getuigenissen. De rechtbank stelde vast dat het om een oprechte fout gaat. De bewijsstukken van de aanklacht storten de ene na de andere als een kaartenhuis in elkaar.'

De vertegenwoordiger van het openbaar ministerie, luitenant-kolonel Adoram Rigler, meent echter dat de soldaat in hechtenis moeten blijven omdat er nieuwe bewijzen zijn die de aanklacht ondersteunen. Het rapport van de forensische patholoog zegt duidelijk dat de dood van de terrorist is veroorzaakt door het schot in het hoofd door de soldaat en geen van de de andere schotwonden dodelijk waren.

De soldaat is niet langer in hechtenis, maar mag de kazerne in het centrum van het land waar hij zich bevindt, niet verlaten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.