Waarom kiezen zieke Arabieren voor onderdrukkend Israël?

Friday, April 15, 2016 |  Ryan Jones
Als het waar is, wat de Arabische leiders een ieder willen laten geloven – dat Israël een racistische en onderdrukkende Staat is waar 'apartheid' wordt toegepast op niet-Joden – waarom komen dan zoveel Arabieren, waaronder een aantal die aan de Palestijnse leiding zijn verbonden, voor medische behandeling naar Israël?

Zijn ze niet bang te worden mishandeld, of erger? Het simpele antwoord is dat ze niet bang zijn voor enige vorm van mishandeling, maar ondanks de propaganda die ze zelf verspreiden, weten deze Palestijnse leiders heel goed dat Israël GEEN apartheidsstaat is.

Zo stuurde in 2013 de in Gaza wonende Hamasleider Ismail Haniyeh zijn kleindochter Amal Haniyeh hierheen voor spoedbehandeling, nadat ze een acute ontsteking aan haar spijsverteringsstelsel had opgelopen. Welnu, wat u ook van Haniyeh denkt, we kunnen gerust aannemen dat hij van zijn kleindochter houdt. Dus waarom stuurt hij haar naar die 'apartheidsstaat' Israël?
Haniyeh is een rijk man. Hij had het kind naar Egypte kunnen sturen, of naar Saoedi-Arabië, of zelfs naar Europa. Die bestemmingen bereiken zou niet veel meer tijd kosten dan nodig was om de juiste papieren te krijgen en Amal naar Israël te brengen.

En dan nog iets anders. Als Israël de Arabieren zo haat, waarom laten ze Amal dan toe en redden ze haar leven? Per slot van rekening is ze niet alleen Arabische, maar ook de kleindochter van een man wiens organisatie Israëlische Joden aanvalt en vermoordt.

Dit verschijnsel herhaalde zich de afgelopen paar weken, toen bij Aboe Lavi, de broer van de president van de Palestijnse Autoriteit Machmoed Abbas, kanker was vastgesteld en hij voor behandeling naar Israël ging.
Welnu, men zou wellicht kunnen redeneren dat Amal Haniyeh alleen maar naar Israël was gestuurd omdat het de dichtstbijgelegen regio is met geavanceerde medische faciliteiten. Maar dat kan niet worden gezegd van Aboe Lawi. Die woont in Qatar. En hij is ook nog rijk. Hij zou overal ter wereld terecht kunnen, maar Abu Lawi koos ervoor om in de Joodse staat door Joden te worden behandeld. Deze week was Aboe Lawi weer als patiënt in het luxe (en dure) Medisch Centrum Assoeta in Tel Aviv, waar hij reeds een aantal behandelingen heeft ondergaan.
Bovendien hebben de artsen in Assoeta verschillende familieleden van Abbas behandeld, waaronder de vrouw van de Palestijnse leider (operatie aan een been in 2014) en zijn zwager (levensreddende hartoperatie in 2015).

Stof om over na te denken, voor mensen die veel te gemakkelijk de beweringen over ‘Israëlische apartheid’ accepteren zonder naar de feiten te kijken.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.