Israel Today websites weer 'in de lucht' na hackeraanval

Thursday, April 14, 2016 |  Redactie Israel Today
Onze trouwe lezers hebben ongetwijfeld gemerkt dat de Nederlandse, Engelse, Duitse en Noorse websites van Israel Today de afgelopen paar dagen onbereikbaar waren, en er geen nieuws updates via e-mail werden verzonden. Oorzaak was een gecoördineerde en aanhoudende aanval op Israëlische websites en servers, die het hackersnetwerk Anonymous jaarlijks op 7 april uitvoert.

Dank zij Israëls uitstekende cyberbeveiliging hebben deze aanvallen nooit grote schade kunnen toebrengen aan de Joodse Staat. Maar ze veroorzaken toch aanzienlijke hinder en ongemak, wanneer websites tijdelijk zijn beschadigd of offline zijn.

Dat gebeurde dit jaar met de websites van Israel Today. De servers in Israël, waar onze websites zijn gehost, werden herhaaldelijk aangevallen, waardoor extra onderhoud noodzakelijk werd. Nu zijn we weer online; helaas is een aantal na woensdag 6 april geplaatste artikelen verdwenen.

Haters van Israël, zoals de hackersgroep Anonymous, kunnen er dan wel in slagen kleine ongemakken te veroorzaken, maar hun pogingen om stemmen zoals Israel Today tot zwijgen te brengen, zijn uiteindelijk zinloos.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.