Sportieve wedstrijd ijshockey Israël – Noord-Korea 8-4

woensdag 13 april 2016 |  Redactie Israel Today
In Mexico-stad wordt momenteel het toernooi gehouden van de B-groep van de tweede divisie van het Wereldkampioenschap IJshockey. Zondag streden de nationale teams van Israël en Noord-Korea tegen elkaar – en Israël won de sportieve wedstrijd.

Noord-Korea wordt als het meest geïsoleerde land ter wereld beschouwd, het bevindt zich in oorlogstoestand met het buurland Zuid-Korea, en provoceert de wereld met omstreden rakettesten. Er zijn geen diplomatieke betrekkingen tussen Israël en Noord-Korea. De sfeer tussen beide landen is gespannen als gevolg van de levering van wapens door Noord-Korea aan vijanden van Israël.

Maar op het gebied van sport laat Noord-Korea zien dat het ook anders kan gaan. In tegenstelling tot talrijke landen die Israël demonstratief boycotten bij sportevenementen, verschenen de ijshockeyspelers van Noord-Korea op het ijs van de Ice Dome van Mexico-stad voor de wedstrijd tegen het Israëlische nationale ijshockeyteam voor het Klasse 4 toernooi van het wereldkampioenschap.

Het spel verliep soepel en zonder de bij ijshockey vaak gesignaleerde hardheid. In plaats van de voor ijshockey typerende vechtpartijen gaven de spelers van beide teams elkaar na de wedstrijd vriendelijk een hand.

Israël won de wedstrijd duidelijk met 8-4, wat het land kan helpen om zijn klasse te behouden, nadat het in de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland een duidelijke 6-2 nederlaag moest incasseren.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.