Palestijnse Autoriteit arresteert hoofd Orthodoxe Kerk

Wednesday, April 06, 2016 |  Redactie Israel Today, Ma'an
De politie van de Palestijnse Autoriteit heeft zaterdag de leider van de Syrisch-Orthodoxe Kerk in Palestina en Jordanië gearresteerd toen hij Bethlehem bezocht. Bronnen binnen de Palestijnse veiligheidsdiensten en ooggetuigen meldden het Bethlehemse persbureau Ma'an dat aartsbisschop Sewerios Malki Murad (foto) tijdens een parade bij de Geboortekerk in hechtenis werd genomen.

Volgens de berichten keerde hij terug van een viering volgens de Syrisch-Orthodoxe rite, toen de politie het gezelschap van de aartsbisschop tegenhield en hem arresteerde. Een Palestijnse politiewoordvoerder zei in vage bewoordingen dat er 'civiele aanklachten' tegen Murad zijn.

Syrisch-Orthodoxe christenen zouden een beroep hebben gedaan op de Palestijnse leider Machmoud Abbas om Murad vrij te laten, en hebben gedreigd om 'Palestina te verlaten', indien dergelijke intimidatie van christenen doorgaat.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.