VS: Israël is bondgenoot; Palestijnen: Wij haten de VS

Wednesday, April 06, 2016 |  Redactie Israel Today, Memri
De Republikein Paul Ryan, voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, was deze week in Israël, en herhaalde dat de Joodse Staat een van de beste en belangrijkste bondgenoten van Amerika is.

In een interview met de Times of Israel zei Ryan, die Mitt Romney's running mate was in de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2012, dat wegens de opkomst van islamitisch terreur, Washington de banden met Israël nu meer dan ooit moet versterken.

'Ze komen voor Israël, maar uiteindelijk komen ze voor ons,' zei Paul Ryan. 'We zijn dus partners in deze oorlog tegen het terrorisme, radicaal islamitisch terrorisme. Israël is hierbij een onmisbare bondgenoot. Israël staat op dit gebied in veel opzichten aan de frontlinie.'

Enkele dagen eerder had Jamal Muhaisen, lid van het centraal comité van de regerende Fatach-factie van de Palestijnse leider Machmoud Abbas, benadrukt dat Amerika 'de nummer één vijand van het Palestijnse volk' is.

'Het Amerikaanse volk in de VS is onder een Joods-zionistische bezetting,' beweerde Muhaisen in een interview op de officiële tv van de Palestijnse Autoriteit. 'Ik herhaal: de nummer één vijand van het Palestijnse volk, en van de Arabische en islamitische natie, blijft de Verenigde Staten.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.