Netanyahu nodigt Abbas uit voor een ontmoeting

Tuesday, April 05, 2016 |  Redactie Israel Today
Premier Netanyahu heeft maandag de ontmoeting met de Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken benut, om de voorzitter van de PA, Machmoud Abbas, uit te dagen hem te bezoeken. Abbas had eerder in een interview met journalist Ilana Dayan gezegd, dat hij altijd bereid was om Netanyahu te ontmoeten en te onderhandelen over een vredesakkoord.

'Abbas zei een paar dagen geleden voor de Israëlische televisie, dat hij op een uitnodiging van mijn kant zou komen', zei Netanyahu tegen minister Lubomír Zaorálek, volgens een mededeling van het kantoor van de premier. 'Ik nodig hem uit. Ik heb mijn agenda voor de week vrijgemaakt. Het maakt niet uit welke dag hij ervoor kiest, ik sta klaar voor hem.'

'Het eerste wat we moeten aanpakken is de beëindiging van de Palestijnse haatcampagne, die oproept tot moord op Israëli's. Mijn deur staat altijd open voor mensen die geïnteresseerd zijn in vrede met Israël,' zei Netanyahu verder.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.