Hamas houdt vast aan zijn doel: Israël vernietigen

dinsdag 5 april 2016 |  Redactie Israel Today
Misleid(end)e westerse figuren zoals Jimmy Carter blijven beweren dat de radicale islamitische organisaties zoals Hamas 'gematigd' zijn en nu moeten worden gezien als deel van de oplossing, niet als het probleem. Maar Hamas zelf zegt iets heel anders, als de internationale commentatoren maar zouden luisteren.

'De Palestijnen, waar ze ook zijn (d.w.z. ook de Israëlische Arabieren), accepteren het verdelen van hun land niet,' vertelde Yahya Mousa, een topfuncionaris van Hamas, vorige week in een bijeenkomst in Gaza. 'We moeten allemaal verklaren dat verzet [dat is dus terrorisme] de enige weg is om ons land terug te krijgen en om onze gestolen rechten te herstellen.'

Het Palestijnse persbureau Al Qassam citeerde verder dat Mousa alle lokale Arabieren aanmoedigde om de huidige golf van terroristisch geweld te ondersteunen en uit te breiden, 'want het is de manier om onze rechten terug te krijgen, en om onze nationale doelen te bereiken.'

Faiza Al-Nashar, het hoofd van de vrouwenbeweging van Hamas, prees deze week in de krant 'Palestina' de jonge generatie van Palestijnse inwoners, die 'er op uit gaan om de handen af te hakken en de hoofden af te slaan van degenen die de Al-Aqsa moskee aanvallen'. Met andere woorden: blijf de Joden steken die de Tempelberg in Jeruzalem bezoeken.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.